Woord- en Communiegroep

verzorgt de vieringen wanneer er geen priester of diaken beschikbaar is. Enkele weken voor de viering komen we als groep bij elkaar om ons te verdiepen in het thema en krijgen daarbij begeleiding van de diaken.
We gaan na het lezen van het evangelie en de lezingen over de inhoud in gesprek. Met onze eerste reacties, die positief maar ook negatief kunnen zijn, onze gedachten erover en eigen ervaringen die we uitwisselen, en de informatie over de context; zoals de normen en waarden en gewoonten van de tijd waarin de lezingen geschreven zijn en de achtergrond van de schrijver komen we vaak tot een goed gesprek.
Daarna gaan we met twee leden van de Wocogroep aan de slag. We stellen de viering samen en maken met de gekregen informatie de overweging.
Op deze manier hopen we als groep de parochianen in de weekendvieringen te inspireren en iets mee te geven van de boodschap van God.

We werken samen met de Wocogroep van Bovenkarspel : meerdere keren per jaar gaan we in een weekend voor in Bovenkarspel en Lutjebroek.
Andere weekenden worden dan door de groep van Bovenkarspel verzorgd.

De Wocogroep Lutjebroek