Vormselgroep

Vormselgroep

Wij zijn Claus en Mark. Wij vormen met zijn tweetjes al een aantal jaar de werkgroep, die de jongeren van Lutjebroek mag voorbereiden op de ontvangst van het Heilige Vormsel.

We weten heel goed dat de kerk en het geloof voor deze jongeren verre van ‘sexy’ is.
Aan ons de taak om toch met deze jongeren samen te ontdekken waar hun bezieling zit. We starten daarvoor al in mei of juni, door op de Baskuul in groep 8 een verhaal te komen vertellen. Daarin gebeurd iets, wat de jongeren aan het denken moet zetten. Meteen daarna vragen wij wie het aandurft om samen met ons en hun eigen ouders deze uitdaging aan te gaan. De jongeren zijn nu op een leeftijd dat ze zelf kunnen kiezen of ze hier aan mee willen doen of niet.

Vormselviering ‘I’ll be there for you’ 

 

Zaterdag 15 april jl. stond de sint Nicolaaskerk in Lutjebroek in het teken van het vormsel. Twee groepen jongeren (één van dit jaar en één van vorig jaar die toen niet door de Corona gevormd konden worden) uit Bovenkarspel, Hoogkarspel, Lutjebroek en Venhuizen werden door Mgr. Hendriks gevormd. Zestien jongeren in totaal. De viering had het thema ‘Ik ben er voor je’, waarbij zowel het zijn van God naar de mensen bedoeld werd, als het zijn van de mensen voor elkaar, als ook het er zijn van de mens voor God. Immers hebben de gevormden door de handoplegging de gave van de Heilige Geest ontvangen als ook de opdracht van de zending gekregen. De jongeren hun geloof is gesterkt. 

Het was een prachtige viering, opgeluisterd door het kinderkoor “De vrolijke uilen” en ook het jongerenkoor “Joko”. Nadat de jongeren de handoplegging en de zalving van de bisschop hadden ontvangen mochten ze zich inschrijven in het vormselboek. Daarbij ontvingen ze van de pastoor een certificaat. Tevens kregen de jongeren een rode roos, in de kleur van de Heilige Geest, met een persoonlijke boodschap van hun ouders. 

Het was een geslaagde vormselviering.  

 

Hartelijke groet, 

Christina